понеділок, 8 квітня 2019 р.

Місячник озеленення у Боляновицькій ЗОШ Мостиського району


З кожним роком проблема збереження довкілля стає все більш актуальною. З метою виховання дбайливого ставлення до природи рідного краю у Боляновицькій ЗОШ І-ІІст. Мостиського району  триває місячник озеленення та благоустрою. Класний керівник 8 кл. Іванчук Л.А. 25.03. провела з учнями бесіду «Первоцвіти,занесені в Червону книгу». Деякі з цих квітів на межі зникнення. Школярі посадили черемшу, особливий вид первоцвітів, занесений в Червону книгу. Тепер вона милуватиме погляд на шкільному подвір'ї. У вівторок 26.03. Каляманська Г.В. та Мрак О.С. працювали над проектом «Квітник» (лозоплетіння), залучивши учнів школи.  Скварко О.В. провела інформаційно-пізнавальну годину «Природа. Факти.» . 27.03. Губик Г.В. разом із 1 класом провели акцію «Очистимо планету від сміття».
 Учні 4 класу разом із Мельник І.Я. 28.03. працювали над конкурсом малюнків «Зробимо Україну чистою». У п'ятницю  класними керівниками  проведено виховні години на тему:
«Буду я природі другом» - Жук О.В.,  «Світ навколо нас. Довкілля» - Курант М.Р. у ході яких школярі обговорювали екологічні проблем нашого села, висловлювали свої думки щодо забруднення та покращення екологічного стану. Найдієвішою формою у вихованні школярів є залучення їх до різноманітних масових заходів: конкурсів, змагань, операцій, акцій тощо.
01.04. учні 6 класу взяли участь у акції  “Батарейка!” яку провела Скварко О.В.. Вівторок (05.04.) відзначився літературними нотками, вчитель української мови та літератури Іванчук Л.А. з учнями розмірковували над написанням твору «Чому потрібно берегти природу?». Середа(03.04) у нашому навчальному закладі відзначилась днем праці. Каляманська Г.В. та Мрак О.С. працювали над виготовленням плоту. Завершився тиждень бесідами та виховними годинами: «Бережи природу для людського роду» - Губик Г.В.,  міні-проект «Зелена аптека» - Жук О.В., «Бережімо природу рідної землі» - Заяць О.В., інформаційна година «Збережемо красу Землі разом» -Мельник І.Я. Тепер залишається кожному учню підтримувати цю красу, оберігати та доглядати за квітами та деревами. Ми впевнені, що такі вчинки дітей є закликом до всіх жителів нашого села — зробити його квітучим, зеленим, привабливим, щоб наступним поколінням було чим пишатися. Всі учасники екологічної акції працювали дуже добре. Результатом їх спільних зусиль стала чиста, причепурена територія рідної школи!  Дякуємо всім, хто працював.




Немає коментарів:

Дописати коментар