вівторок, 12 червня 2018 р.

Веселковий світ дитинства


Уже традиційно 1 червня відзначається Міжнародний день захисту дітей – прекрасне свято радості та надії.  Саме в дітях продовження роду людського й здійснення  мрій і сподівань на краще. Дорослі прагнуть, щоб діти зросли здоровими та радісними, прославляли свої родини і рідний край.  В Україні цей день відзначається із 1998 року. У 1991 році Україна приєдналася до Конвенції ООН про права дитини, згідно з якою кожна держава зобов'язана поважати та заохочувати право дитини на всебічну участь у культурному і творчому житті, забезпечувати їй повноцінне дозвілля й відпочинок та сприяти наданню для цього відповідних можливостей. Проте сьогодні перед Україною постають нові виклики у сфері захисту прав дітей у зв'язку з ескалацією насильства, бойових дій на території областей нашої держави.
Кожна дитина має повне право бути захищеною, розвиватися й навчатися для кращого майбутнього. І сьогодні – це не лише веселе свято для самих дітей, а й нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі, прагнути, щоб усі діти росли щасливими і в майбутньому стали хорошими батьками і громадянами своєї країни.
Традиційно до Міжнародного дня дітей  в пришкільному таборі «Веселка» Хідновицького НВК Мостиського району організовують різного роду розважальні заходи. Діти беруть участь в конкурсах, малюють малюнки крейдою на асфальті, а також організовуються дитячі концерти.  Активними учасниками розважального заходу «Веселковий світ дитинства»  01.06.2018 року  були: Андрійовська Олена, Бішко Олена, Кебус Анна, Павлівська Юля, Курило Катерина, Васильців Артур, Юрчак Максим, Яцула Маркіян, Галун Вероніка. Школярі декламували вірші, читали гуморески, відгадували загадки. У конкурсі малюнків взяли участь: Яцула Маркіян, Чиж Андрій, Чиж Роман, Васильців Артур, Павлівська Юля, Лучинський Олег. Свято проходило під девізом:
                                              Хай сонячно тобі в житті цім буде.
                                              Йти до людей з добром завжди спіши.
У підготовці розважального заходу взяла участь керівник гуртка ,,У світі поезії”  Яцула Галина Романівна.



Немає коментарів:

Дописати коментар