четвер, 7 червня 2018 р.

Почуй мене


   Про засвоєння правових норм можна говорити тоді, коли у людини є не тільки глибоке переконання в доцільності правових норм, і й коли вона їх дотримується в повсякденному житті, коли дотримання правових норм є звичним поведінковим актом, і вона не піддає правильність суспільних вимог щоразу критичному аналізу, а дотримується їх тому, що звикла.
Щоб сформувати в учнів правовий світогляд, вірну громадянську позицію, спрямувати їх пізнавальну активність на самовдосконалення, творчий ріст особистості, сприяти правосвідомості учнів, значна увага приділяється вивченню питань пов’язаних із захистом життя і гідності людини.
  Школа є ідеальним  середовищем для впровадження профілактичного виховання. Тут існують найкращі можливості для здійснення масового, ефективного і превентивного впливу. Школа, де учні і вчителі проводять разом багато часу. Це уможливлює поєднання навчального процесу з вихованням. Впровадження високоякісних профілактичних  програм полегшує це завдання. Профілактичне виховання дає змогу спланувати і здійснити вплив ще до того, як у житті молодої людини виникнуть реальні ризики і проблеми.
   З метою підвищення ефективності правової освіти і виховання та активізації профілактичної роботи з учнівською молоддю по попередженню злочинності і правопо­рушень та пропаганді здорового способу життя  22 травня 2018 року у Чернівському НВК ім. Т. Г. Шевченка Мостиського району відбулася зустріч з Коваликом Ігорем Івановичем,- начальником відділу «Мостиського бюро правової допомоги» Самбірського МУНБВПД,  Гриндою Марією Богданівною,- фахівцем з питань соціальної роботи із суб’єктами пробації та Калитою Віталієм Богдановичем,- головним спеціалістом з питань молоді та спорту Мостиської РДА. Учні 7-10 класів переглянули документальний фільм «Почуй мене», створений на реальних фактах і подіях, які відбувалися з одним неповнолітнім злочинцем, котрий каявся та закликав усіх не робити таких жахливих вчинків, просив вибачення.
    Під час зустрічі розглядалися питання  з найактуальніших проблем сьогодення: зростання правопорушень вчинених дітьми, підлітками, молоддю; відповідальність за вчинення адміністративних і кримінальних правопорушень; вживання алкоголю та наркотичних речовин; необхідності формування в собі високої правової культури, вмінь та навичок легальними способами захищати свої права; залучення  до свідомої участі в громадському та духовному житті держави; зайнятістю в позаурочний час. Зустріч пройшла у жвавій дискусії. Учні ставили запитання на які спеціалісти давали їм обґрунтовані відповіді.
        Такі заходи допомагають молоді зорієнтуватися в правовиховному просторі, формують відповідальну активну позицію підлітків щодо реалізації себе та своїх прав у житті, а також зробити вибір правомірних варіантів поведінки. 


Немає коментарів:

Дописати коментар