пʼятницю, 8 лютого 2019 р.

Майстер клас у міні-пекарні «Еко Татко»


Як тепло пахне хліб!
Любов’ю трударів,
І радістю земною,
І сонцем, що всміхалося весною,
І щастям наших неповторних діб.
Духмяно пахне хліб.

Платон Воронько


Школярі   3-9х  класів Боляновицької ЗОШ  І-ІІ ст.  (директор Крутій О.І.» разом  зі  своїми  класними  керівниками Заяць О.В., Курант М.Р., Скварко О.В. та Іванчук Л.А. побували на екскурсії у с.Шегині  Мостиського  району на  міні-пекарні   “Еко Татко”. Учні взяли участь у майстер-класі та успішно пройшли навчання з випічки справжнього живого хліба з висівками, замішаного на сироватці, спеченого у глиняній печі на дровах.Кожен учасник власноруч замішував тісто, спостерігав за випіканням духмяної хлібини у глиняній печі. Діти дізналися про давні традиції хлібовипікання, навчились відчувати тісто та розуміти тонкощі випічки, а найголовніше – отримали радість та позитивну енергію від своєї роботи . Після успішної праці хлопці та дівчата поласували козацьким кулішем, печеною картоплею з салом, канапками з українського житнього  хліба   зі  смальцем та цибулею, квашеними огірками   та  чаєм із запашних трав. Учасники поїздки мали змогу побувати на кордоні України з Польщею та побачити як працює наша прикордонна служба. Також, організатори майстер-класу підготували для дітей справжнє свято з танцями і караоке. Кожен учасник отримав іменний сертифікат та привіз додому спечений ним самостійно  екологічний  хліб,  запах і  смак  якого запам’ятає назавжди ! Додому повертались сповнені вражень та позитивних емоцій, із свіжоспеченою хлібиною і сертифікатом про успішне проходження майстер-класу. Велика подяка  пекарю Богдану Йосиповичу за надвичайний майстер-клас й за те, що допомагають відродити народні традиції та ритуали, пов’язані із випіканням хліба.




Немає коментарів:

Дописати коментар