пʼятницю, 1 лютого 2019 р.

Батьківські збори у Хідновицькому НВК


Нещодавно на базі Хідновицького НВК Мостиського району відбулися батьківські збори з участю фельдшера Хідновицького ФАПу  Москалик  Ольги Володимирівни, педагогів  та батьків. З першого  питання – кір як небезпечне і заразне захворювання виступила   виконуюча обов’язки  директора Куляс Т.А., яка підкреслила, що дане захворювання спричиняється вірусом, ліків від якого не існує, а ускладнення від цієї хвороби можуть призвести навіть до смертельних наслідків. На кір може захворіти як дитина, так і доросла людина.
Під час батьківських зборів фельдшер Москалик Ольга Володимирівна познайомила батьків з кількістю осіб, які захворіли на сьогоднішній день в Україні, причинами спалахів захворювання на кір, ситуацією з вакцинацією в області та відмов від щеплення й можливі наслідки.
Батьків поінформовано про симптоми захворювання на кір та грип, методи лікування та можливі ускладнення після захворювання. Вони мали можливість отримати відповіді на всі питання, які їх цікавили та подивитися презентацію «Кір – небезпечне інфекційне захворювання». Фельдшер наголосила на необхідності вакцинації відповідно до календаря щеплень для запобігання захворюваності дітей на дитячі інфекційні хвороби. По другому питанню «Булінг(цькування) у школі. Закон про протидію булінгу» виступила вчитель основ здоров’я Яцула Галина Романівна, яка наголосила батькам про відповідальність усіх учасників освітнього процесу, які можуть заподіяти шкоду психічному або фізичному здоров’ю школярів. Було наголошено, що новоприйнятий закон передбачає низку штрафів за цькування, а саме від 850 до 1700 гривень, або від 20 до 40 годин громадських робіт. Підсумком роботи батьківських зборів стало рішення, в якому особливу увагу звернули на такі пункти:
 - постійно тримати на контролі стан здоров'я своїх дітей, здійснювати профілактику захворювань на грип, кір та інші інфекційні хвороби;
-  вчитися спілкуванню, вмінню слухати і пояснювати відмінності у точках зору – основа здорових стосунків між учнями, вчителями та батьками.

Немає коментарів:

Дописати коментар