суботу, 22 червня 2019 р.

Цікавий і змістовний відпочинок в пришкільному таборі відпочинку «Пролісок» при Вовчищовицькому НВК


Для дітей літні канікули – це період зміцнення здоров’я, пригод, яскравих вражень, творчості, пізнання світу… Разом з початком літа розпочав свою діяльність пришкільний табір відпочинку  «Пролісок» при Вовчищовицькому НВК.
Завдання педагогів, які працюють у таборі – створити справжнє змістовне дозвілля для дітей з добре підготовленою програмою культурно-масових заходів та захоплюючими екскурсіями. Із першого дня в таборі відпочинку проводилися змагання, інтелектуальні вікторини, конкурси, бесіди, ігри. На ранковій лінійці оголошувався план заходів на день, а на денній - підбивалися підсумки, нагороджувалися переможці конкурсів і змагань.
Виховна робота у пришкільному оздоровчому таборі «Пролісок» базувалася на розвитку дитячої ініціативи, самодіяльності, колективної творчості і мала на меті комплексну реалізацію патріотичного, морального, естетичного, фізичного, екологічного напрямів виховання.
Враховуючи інтереси дітей, робота розподілялася таким чином, щоб діти займались цікавою для них справою. Тому в таборі відразу проходило декілька заходів. Наприклад, молодші учні грають біля школи в веселі ігри або малюють чи проводять конкурси,  в той же час учні середніх класів змагаються з волейболу, тенісу чи грають у футбол. Кожний ранок у таборі починався з ранкової гімнастики, яку проводили вихователі на шкільному подвірʼї.
Особливою популярністю користувався у вихованців художньо-естетичний напрям роботи, який дозволяв учням проявити свій творчий потенціал. Всі із захопленням брали участь у рольових іграх, конкурсі малюнка на асфальті «Мій рідний край».
Особлива увага при організації виховної роботи  приділялася формуванню в учнів основ здорового способу життя. З цією метою проводилися спортивні естафети, змагання з легкої атлетики, шашок, тенісу, волейболу, «веселі старти».
Цікавими та захоплюючими були екскурсії на луки, по рідному селі, онлайн-екскурсії визначними місцями України.
Велика увага під час роботи табору відпочинку «Пролісок» приділялася безпеці життєдіяльності дітей. Вихователі, начальник табору перед проведенням заходів, екскурсій, змагань тощо проводили інструктажі з безпеки життєдіяльності, по санітарії та гігієні, бесіди з безпеки життєдіяльності: «Твоя дорога до табору», «Лісова небезпека. Отруйні гриби і рослини», «Мій друг – велосипед», «Чим небезпечні укуси комах», «Якщо вас укусила ящірка чи змія», «Безпека на воді», «Комп’ютер і здоров’я людини» а також бесіди щодо запобігання негативним звичкам, правопорушенням.
  За час роботи табору діти потоваришували, краще пізнали один одного, навчилися працювати у колективі, дізналися багато цікавого, розкрили свої таланти та вподобання, усвідомили важливість здорового способу життя, піклування про здоров’я змалечку.
Так промайнуть цікаві літні дні у стінах рідної школи, завершить свою роботу пришкільний табір відпочинку «Пролісок». Віриться, що літні канікули для наших вихованців пройдуть цікаво, весело і корисно. Адже «Пролісок» - добрий старт омріяного літнього відпочинку.



Немає коментарів:

Дописати коментар