середу, 20 лютого 2019 р.

Світом рухає любов!


Кожен народ відзначає день святого Валентина по-різному. Британці, наприклад, в День святого Валентина посилають любовні послання не тільки друзям і знайомим, але і своїм домашнім тваринам. Японці ж виявилися більш оригінальні - вони переробили 14 лютого в «8 березня для чоловіків», коли подарунки отримують в основному чоловіки.Історія свята дня святого Валентина бере свій початок з Луперкалій Стародавнього Риму. Луперкалії - фестиваль еротизму на честь богині «божевільного» кохання JunoFebruata і бога Фавна (Луперк - одне з його прізвиськ), покровителя стад, який відзначався щороку 14 лютого.
День святого Валентина, або День закоханих - свято, який 14 лютого відзначають багато людей по всьому світу. У США - c 1777 року, в країнах СНД - з початку 90-x років. Цікаво і активно пройшли в цьому році заходи до дня Святого Валентина з учнями Вовчищовицького НВК Мостиського району . Свято проводили старшокласники – члени учнівського самоврядування.  Дітям та вчителям розповіли про історію виникнення свята, як його святкують. А також проводилися різноманітні конкурси, в яких брали участь всі бажаючі.
Зі старшокласниками проводили свято у вигляді конкурсів для пар, взявши участь в яких вони могли показати, яка пара найцікавіша. А також проводилися конкурси для болільників, які допомагали  своїй парі отримати найбільше балів. Ще за кілька днів до свята усіх закоханих у школі створено «чарівну скриньку», яку учні заповнювали «валентинками», які вручали під час свята. Свято пройшло цікаво і весело. Учнівська молодь закликала  творити добро, поважати друзів, вірити у любов:
Ходіть до добрих друзів в гості,
                                                                            Образи грішникам простіть.
                                                                                    Позбудьтесь заздрості і злості,
Любіть любов, життя любіть.
Хай будуть роки всі прекрасні
І друзі вірні все життя.
Нехай усмішки будуть рясні.
Хай будуть щирі почуття!»

Немає коментарів:

Дописати коментар