Учні
Гостинцівської ЗОШ І-ІІ ступенів (директор
Кечур О.О.) під керівництвом вчителів
Мік О.Я., Муляр О.В., Мищишин Г.В. та Чайки М.І. 19 листопада побували у
пекарні «Еко Татко» в селі Шегині
Мостиського району. Тут на дітей чекало справжнє диво. Вони взяли участь у
майстер-класі та успішно пройшли навчання з випічки справжнього живого хліба з
висівками, замішаного на сироватці. Під
керівництвом чудового знавця своєї справи пана Богдана дітей було поділено на
дві команди «Ранок» та «Денник», посвячено їх у справжні пекарі. Під час
змагань учні важили борошно, висівки, сіль. А далі приступили до замішування тіста. З цим завданням обидві команди
впорались пречудово, бо кожен хотів бути переможцем. Пишне тісто розклали у
формочки. Кожен своїми долоньками їх тримав і бачив, як підростає тісто.
Наступним кроком було випікання хліба у глиняній печі на дровах. Поки хліб
випікався, хлопці та дівчата поласували смачним козацьким кулішем, печеною
картоплею із салом і часничком, українськими канапками із смальцем та
цибулькою, попили запашного чаю. Незабутнє враження справило знайомство з
Державним кордоном України, де школярі побачили як працює прикордонна служба.
Після екскурсії на кордон організатори майстер-класу підготували дітям справжнє
свято з танцями та караоке. І на завершення найочікуваніша подія: кожному
учаснику вручили іменні сертифікати, які засвідчують, що діти стали справжніми
майстрами пекарської справи і смачну теплу хлібину, щойно з печі, запах і смак
якої запам’ятають назавжди. Щасливі, сповнені позитивних вражень та емоцій
повернулись додому. Велика подяка організаторам за чудовий майстер-клас, який
допомагає відродити народні традиції випікання живого хліба.
Немає коментарів:
Дописати коментар