четвер, 26 квітня 2018 р.

Тиждень веселки


Щоб цікавіше провести шкільні будні у Боляновицькій ЗОШ І – ІІст. Мостиського району  було організовано «Тиждень веселки». Девіз якого: «Життя без чорних смуг».  Мета його проведення полягала в тому, щоб допомогти вчителю посилити інтерес школярів до навчальної діяльності, виявити і сприяти розвитку дитячих здібностей, презентувати нові форми, моделі, технології організації навчання учнів, з’ясувати методичні умови, які забезпечують успішну співпрацю учителів та учнів за крок до впровадження реформи НУШ. Кожний день «Веселкового тижня» був особливим, присвяченим певному кольору, мав свою тему, девіз та символ. Зовнішній вигляд вчителів та учнів відповідав колірній гамі кольорового дня.
Тиждень розпочався з лінійки, де було оголошено про відкриття та план роботи.  Впродовж цілого тижня учні та вчителі повинні ходити в різнокольоровому одязі веселки, бути активними учасниками різноманітних конкурсів та змагань. Понеділок (16.04.2018) був днем червоного кольору. «День чарівних компліментів». В цей день потрібно було прийти в школу в одязі червоного кольору, або з елементом червоного кольору (стрічка у волоссі, краватка, носовичок у лацкані піджака).
Вівторок (17.04.2018) – день оранжевого (помаранчевого) кольору – «День посмішки та ввічливості». Головна умова – це одяг оранжевого (помаранчевого) кольору, у який були одягнені не тільки учні, а й вчителі школи.  Середа (18.04.2018) - жовтий колір. «День чарівного смайлика». 

Школа перетворилась на сонячну країну, яку наповнили мешканці в жовтому. Всі присутні дізналися про походження та використання смайликів, як головного атрибута усмішки. Четвер(19.04.2018) - зелений колір. "День інтелекту та здоров'я"
 Учні нашої школи ознайомились із усіма відтінками зеленого. П'ятниця (20.04.2018) - блакитний колір. «День дружби»
Цей день діти та вчителі школи провели у гаммі блакитного кольору.
Учні 1-9 класів методом таємного голосування обирали хлопця або дівчину, яких вони вважають дійсно справжнім другом.
Понеділок (23.04.2018)- день синього кольру. «День здоров’я та спорту».  З метою залучення підростаючого покоління до здорового способу життя проходив День здоров'я та спорту. Почався він із ранкової гімнастики, яку провели учні школи: Юрчук Діана та Фединяк Неля.
Вівторок (24.04.2018)- день фіолетового кольору. «День відпочинку та релаксації». «З веселкою в кишені», саме такий девіз пролунав у цей день в нашій школі. День в продовж якого кожен займався улюбленою справою: відпочивав, гуляв на подвір’ї, спілкувався з друзями. Середа(25.04.2018)різнокольоровий день.  "День ВЕСЕЛКИ" 
На підсумковій лінійці учні були нагороджені солодкими призами.
Як підсумок, можна сказати – що використані впродовж тижня кольори впливали на нас:
• Червоний–додавав впевненості;
• Оранжевий – своєю теплою енергією, заряджав до дії, підбадьорював;
• Жовтий – додавав ясності та сприяв концентрації уваги:
• Зелений – заспокоював та відновлював душевну рівновагу;
• Фіолетовий – м'яко заспокоював та розслабляв нас;
Ось так весело та цікаво можна урізноманітнити сірі шкільні будні.






Немає коментарів:

Дописати коментар