середу, 27 березня 2019 р.

Атестація як стимул зростання професіоналізму


Атестаційний період — це надзвичайно важливий етап діяльності школи. Атестація відіграє основну роль у становленні, згуртуванні та вихованні творчого колективу. Під час атестації вивчаються професійні якості вчителя, його сильні та слабкі сторони, рівень загальної культури, створюються оптимальні умови для вивчення і впровадження передового педагогічного досвіду кращих учителів школи. Атестація базується на принципах:
демократизму;
загальності;
всебічності;
систематичності;
колегіальності;
доступності та гласності;
безперервної освіти і самовдосконалення;
морального і матеріального заохочення.
Атестація педагогічних працівників — це визначення їх відповідності посаді, яку вони займають, рівня кваліфікації.Атестація як стимул зростання професіоналізму.Під час атестації вивчалися професійні якості вчителя, його сильні та слабкі сторони, рівень загальної культури, створювалися оптимальні умови для вивчення і впровадження педагогічного досвіду кращих учителів закладу.  21 березня 2019 року у Чернівському НВК ім. Т. Г. Шевченка Мостиського району відбулося чергове засідання атестаційної комісії І рівня. У міжатестаційний період педагоги підвищували свою кваліфікацію шляхом проходження курсів підвищення кваліфікації, занять самоосвітньою діяльністю, проведення семінарів, взаємовідвідування уроків. Атестація проводиться відповідно до Закону України «Про освіту» з метою стимулювання діяльності педагогічних працівників, щодо підвищення кваліфікації, розвитку творчої ініціативи. Вона є дієвим стимулом підвищення педагогічної майстерності.Атестаційна комісія прагнула протягом атестаційного періоду підійти з об’єктивністю в оцінюванні діяльності педагогів, комплексної оцінки професійної діяльності педпрацівників,  підвищення їхньої відповідальності за результат своєї роботи.   Відповідно до затвердженого графіку роботи вивчала педагогічну діяльність осіб, які атестуються, шляхом відвідування уроків, позаурочних заходів, вивчення рівня навчальних досягнень учнів, з предмета, що викладає вчитель, ознайомлення з навчальною документацією щодо виконання педагогічним працівником своїх посадових обов'язків, його участі у роботі методичних об'єднань, фахових конкурсах та інших заходах, пов'язаних з організацією навчально-виховної роботи.
   У цьому навчального року підвищують свій професійний рівень 2 педагоги, учитель хімії Колач Ольга Іванівна та фізики Сайко Олександра Іванівна.
  Атестаційною комісією прийнято таке рішення: вчитель Колач  О. І. та вчитель Сайко О. І. відповідають  займаній посаді. Їм  підтверджено  раніше встановлену кваліфікаційну категорію «спеціаліст першої категорії».



Немає коментарів:

Дописати коментар