вівторок, 30 січня 2018 р.

«Крути…Мужність і біль України»

В рамках відзначення 100-ї річниці подвигу Героїв Крут у Гостинцівській ЗОШ І-ІІ ступенів Мостиського району  29 січня  було проведено мітинг-реквієм «Крути…Мужність і біль України»,  який підготували учні 7-9 класів під керівництвом   педагога-організатора Колишак Р. Р. Метою  заходу  було поглибити знання учнів про одну із героїчних сторінок в історії України, розкрити  причини  трагедії   під  Крутами,  на прикладі подвигу виховувати почуття патріотизму, поваги до історичного минулого рідного народу, борців за  незалежніcть.
          Під час заходу ведучі Афлітонова  Марія і Фісенко Юрій розповіли про подвиг молодих захисників рідної землі – київських студентів та гімназистів, які пішли у бій, коли Україну захищати було нікому, показавши приклад мужності, відданості і героїзму. Присутні з хвилюванням слухали патріотичну поезію про юних Героїв Крут у виконанні  Шуп’яної Тетяни , Піх Андріани, Чеха Максима, Гірняк Марії, Шурпети Назара.
Учасники заходу схилили свої голови перед подвигом Героїв Крут та вшанували їх пам'ять хвилиною мовчання. Завершився мітинг-реквієм спільною молитвою – «Боже великий, єдиний, нам Україну храни…»  Продовженням заходу став перегляд  документального фільму «Бій під Крутами».
       У цей нелегкий для України час такі заходи є особливо актуальними у справі виховання глибоких патріотичних почуттів у підростаючого покоління.
Нема любові понад ту,
Що окропила кров’ю Крути,
І ту гарячу кров святу

Повік Вкраїні не забути.

Немає коментарів:

Дописати коментар