понеділок, 16 жовтня 2017 р.

«Як Ви умирали, Вам сурми не грали…»

      14 жовтня - значуща дата, яка щорічно переповнює гордістю та хвилюваннями серця мільйонів громадян нашої України. Адже, цього дня, українці святкують День захисника України – свято звитяги українського лицарства, а також день пам’яті та пошани всіх, хто впродовж століть боровся за державний суверенітет України.
     У Золотковицькій ЗОШ І-ІІ ступенів Мостиського району цей день відзначили по особливому. Учні та класні керівники 7-8 класів Зубик Н.В. та Галишак С.Я. підготували відкриту виховну годину «Як Ви умирали, Вам сурми не грали…» присвячену усім захисникам нашої Батьківщини.
     Класні керівники розповідали присутнім про важку і безперервну боротьбу нашого народу за волю, мову, культуру, які впродовж століть намагалися знищити наші вороги. Учні читали вірші, співали пісні, проводили інсценівки, а також переглянули документальний фільм «УПА:Галицькі месники». Хвилиною мовчання згадали усіх воїнів, які полягли за нашу рідну землю. Діти запалили свічку пам’яті за душі безневинно убитих українців, що полягли захищаючи свій народ і державу. На завершення усі разом помолилися благаючи Пресвятої Богородиці захистити Україну від ворогів, а солдатів -  від куль.

     Виховний захід завершився виступом директора школи М.М.Кузьо, яка закликала учнів бути завжди вірними своїй державі, справжніми патріотами і відданими громадянами.





 

Немає коментарів:

Дописати коментар