вівторок, 31 жовтня 2017 р.

Свято на стадіоні с. Мостиська Другі

Кожного року у Мостиському районі проходить свято-змагання «Шляхами героїзму, шляхами звитяги». З метою виховання патріотичних почуттів, формування національної свідомості та з нагоди 75-ї річниці Української Повстанської Армії 19 жовтня 2017 року на стадіоні с. Мостиська Другі пройшло районне свято пам’яті загиблим воїнам УПА.
У змаганнях брали участь 8  шкіл:  Боляновицька ЗОШ І-ІІст., В-Мокрянська ЗОШ І-ІІст., Гостинцівська ЗОШ І-ІІст., Золотковицька ЗОШ І-ІІст., ЗОШ І-ІІст.,ишлятицький НВК, Мостиська Друга ЗОШ І-ІІст., Старявська ЗОШ І-ІІст., Хідновицький НВК.
Основними умовами проведення районного свята були змагання: бій на колодах, перенесення потерпілого, естафета в мішках, приготування повстанської страви, садіння картоплі, конкурси емблем з використанням  національної символіки та краще виконання патріотичної пісні.
Судило учасників найсправедливіше журі: Груник І.М., Стецина М.О.,Козиняк І.І., Ліпецька О.Р., Демський Р.Д. Крім того, на святі були присутні воїни АТО – Левецький Ігор, Левицький Тарас та Бень Ігор та голова сільської ради с.Мостиська Другі – Білозір І.Г., які були задіяні у суддівстві. Організаторами свята були Олексюк І.П., Москалик О.А., Труш А.Г. Також у організації свята допомагали вчитель фізкультури Мостиська Другої ЗОШ І-ІІ ст. - Шийка І.В., педагог-організатор – Піх І.П. та музичний керівник – Салук Г.М.
Свято розпочалось з привітання гостей учнями Мостиська Другої ЗОШ І-ІІ ст., на якому всі заспівали гімн України, пом’янули хвилиною мовчання загиблих воїнів. Бегені А. Лібич Х. та Кохман М. читали вірші, 5 клас виконав танець ,  у виконанні Петриченко О., Колодій Н., та Копитко М. звучали пісні, присвячені воїнам УПА.
Після чого почались і самі змагання. Ті учасники, які посіли  І місце з кожного виду змагань, отримували грамоти: за краще виконання патріотичної пісні – Мостиська Друга ЗОШ І-ІІ ст., за конкурс емблем з використанням  національної символіки,  естафету в мішках, перенесення потерпілого та садіння картоплі – Мишлятицький НВК , за приготування повстанської страви – Золотковицька ЗОШ І-ІІст., за бій на колодах серед хлопців – Хідновицький НВК, серед дівчат – Боляновицька ЗОШ І-ІІ ст. .
Завершенням свята було нагородження.  Учні Мостиська Другої ЗОШ І-ІІ ст. посіли  ІІІ місце та отримали в подарунок бронзові медалі і сітку барбекю, учні Стяравської ЗОШ І-ІІ ст. – ІІ місце, срібні медалі та казанок. Переможцями свята стали учні Мишлятицької , які посіли І місце, золоті медалі, казанок та можливість приймати гостей на наступний рік. Решті учасникам ВПС «Шегині» подарували баскетбольні, футбольні та волейбольні м’ячі.

Після нагородження усі учасники дійства, журі, організатори, вчителі, вболівальники заспівали пісню «Ой у лузі червона калина». На святі панувала неймовірна атмосфера єдності, співпраці, підтримки та справедливості. Дякуємо за чудові емоції!



Немає коментарів:

Дописати коментар