вівторок, 31 жовтня 2017 р.

Незабутні зустрічі з вчителями із Луганщини у Мостиському районі

У рамках проекту «Змінимо країну разом» у Мостиському районі  з  19 по 29 жовтня  перебували освітяни із Луганської області  -   Нестеренко Катерина Володимирівна (Осинівська ЗОШ  І-ІІ ступенів) та Баштовий Микола Олександрович (Новорозсошанська ЗОШ І-ІІІ ступенів).

Гостей із східних регіонів України зустрів у Львові  виконуючий обов’язки  начальника  відділу освіти Груник Ігор Миронович.
За час перебування  у районі гості відвідали Соколянський , Волицький та Мишлятицький НВК, були учасниками семінарів - практикумів заступників директорів на базі Зав’язанцівського НВК та директорів шкіл на базі Гостинцівської ЗОШ І- ІІ ступенів. Серед заходів, які відвідали вчителі із Луганської області були корисні круглі столи, яскраві події, незабутні зустрічі.  Цікавою  і корисною була зустрічі у Соколянському  НВК  (директор школи Цвігула З.М.) . Господарі ділилися власним досвідом, гості - своїми враженнями.
Нестеренко Катерина Володимирівна  працює педагогом – організатором, тому  з цікавістю вивчала виховну роботу , роботу шкільного самоврядування .  Педагоги Мишлятицького НВК поділилися із нею досвідом проведення шкільних лінійок.       Надзвичайно схвилювали гостю   виховні  заходи , зокрема  «Герої нашого часу»,присвячений вшануванню подвигу захисників Вітчизни, учасників АТО, проведений педагогами Зав’язанцівського НВК та літературно – музична композиція   « Ми є. Були . І будемо.  І школа наша з нами», підготовлена вчителями Гостинцівської ЗОШ І-ІІ ступенів, яка розкрила історію школи від створення  до сьогоднішніх днів, розповіла про достойних випускників,   які вийшли із стін  школи.    Побувала також на уроках у вчителя початкових класів  Волицького НВК  Беднаж Б.Є., яка щедро поділилася своїми  власними  педагогічними  знахідками  та професійними  «родзинками».  Але чи не найбільше захоплення викликали у гості уроки християнської етики вчителя Завязанцівського НВК Теліпського Б.В.  , тому що у школах Луганщини такий предмет не вивчається, а для духовного, морального розвитку дитини він дуже потрібний.
Баштовий Микола Олександрович – вчитель фізичного виховання, тому  найкращі відгуки він залишив про співпрацю із вчителем фізичного виховання Волицького НВК Трушем  Андрієм Григоровичем. Вони активно обговорювали болючі питання   такі як зміцнення матеріально – технічної бази спортивних залів, облаштування ігрових майданчиків, організація позакласної роботи ,  спортивних конкурсів і змагань.  А уроки проведені спільно і поокремо принесли велике задоволення школярам.
Головний висновок – професійні інтереси у вчителів однакові, але кожен має свої цікаві напрацювання, методичні знахідки.
Для гостей із Луганщини були організовані цікаві екскурсії до міст Львова та Трускавця, а також на батьківщину  Івана Франка у село Нагуєвичі.
Україна – єдина, і турботи, і надії схожі. У цьому ще раз переконалися  учителі Мостищини , які спілкувалися із гостями.
На згадку про перебування у Мостиському районі освітяни із Луганщини отримали сувеніри   .

Проводжаючи гостей, ми щиро бажали один одному:  “До нових зустрічей!”.


Немає коментарів:

Дописати коментар