вівторок, 31 жовтня 2017 р.

Байдужість – найбільша жорстокість

Життя таке коротке. Поспішайте творити добро.
Олександр Довженко

На базі Малнівського НВК 26 жовтня 2017 року відбувся семінар  для практичних психологів та соціальних педагогів на тему «Проблеми становлення особистості у сучасному світі. Байдужість – найбільша жорстокість».
З вступним словом виступив директор Малнівського НВК Горун Ігор Савинович.
Свій досвід роботи у вигляді відкритого заняття продемонструвала практичний психолог І категорії Малнівського НВК Хомік Наталія Іванівна. Метою її заняття було виховання в учнів нетерпимого ставлення до негативної риси «байдужості». Ознайомлення учнів з структурою правових органів України.
Під час заняття вона використовували такі види робіт, як: ділова гра, показ презентації та відеороликів, елементи психотренінгу. Учні активно обговорювали різні життєві ситуації , які їм були представлені у вигляді відеороликів. Форма роботи під час заняття - групова.

Після заняття психологи та соціальні педагоги зробили висновки, що у вирішенні конфліктних ситуацій важливу роль відіграють батьки, які своєю повсякденною поведінкою формують майбутню модель поведінки дітей, яка сприймається як норма. Немаловажний вклад  у таку  модель несе також і ставлення вчителя. Отже, вирішувати шкільні конфлікти треба всім разом - дітям, батькам, учителям...і тільки тоді буде результат.  


Немає коментарів:

Дописати коментар