понеділок, 14 травня 2018 р.

Обираємо нові підручники


     У 2018/2019 навчальному році учні 1-х, 5-х та 10-х класів навчатимуться за новими навчальними програмами  та підручниками. З цією метою педагогічні працівники навчальних закладів обирають кращі, на їхню  думку, із запропонованих Міністерством освіти і науки .
    Для  учнів 5-х та 10-х класів педагогічні колективи вже здійснили свій вибір. З 14 по 22 травня проходитиме вибір підручників для 1-х класів. У цей термін вчителі початкових класів та всі бажаючі матимуть доступ до електронних версій оригінал – макетів підручників для ознайомлення та вибору тих, які вважають найкращими для навчання школярів.
     Цьогоріч процедура вибору дещо змінена. Підручники обираються не з допомогою репозитарію, як у попередні роки, а  системи ІСУО . На сайті кожного навчального закладу відповідальними за вибір підручників у вказаний для кожного класу термін вноситься інформація про рішення педагогічної ради навчального закладу щодо переліку вибраних підручників та сам перелік авторів вибраних підручників. Позитивним є те, що педагогічні колективи можуть замовляти підручники достатньої кількості, необхідної для навчання  учнів протягом п’яти років. Недоліком, на думку більшості учасників цього процесу , є те, що на всю процедуру відведено Міністерством дуже мало часу. А якщо взяти до уваги те, що не в кожному навчальному закладі підключено Інтернет, і його швидкість у багатьох школах бажає бути кращою, то частина з них зустрічається при виборі з певними труднощами.
    Сподіваємось , що всі навчальні заклади матимуть можливість вчасно вибрати та замовити необхідні підручники. А також на те, що всі вони  надійдуть у школи до 1 вересня поточного року.

Немає коментарів:

Дописати коментар