четвер, 22 березня 2018 р.

Шевченко – народний поет і художник


 З метою виховання любові до рідної мови, скарбів поетичного слова України, вшанування пам’яті  видатного художника слова, патріота України – Т.Г.Шевченка,  формування культури мовлення через красу і багатство рідної мови у Гостинцівській ЗОШ І-ІІ ступенів Мостиського району 12 березня  проведено конкурс читців поезії Т.Г.Шевченка  «Т.Г.Шевченко – народний поет і художник» серед учнів початкових класів. Із вступним словом виступила Чайка М.І., яка сказала, що є  у нашій українській літературі імена, що увібрали в себе живу душу народу, стали часткою його життя. Таким ім’ям для нас, українців, стало ім’я Тараса Григоровича  Шевченка, чия поезія от уже понад сто років викликає в людях почуття гордості і захоплення красою, своєю силою і народною мудрістю.   
І став для нас Шевченко заповітом,
Безсмертним, як саме людське життя.
Ми будем славить перед цілим світом
Живе й святе Шевченківське ім’я!
  В історії назавжди залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам’ятає і шанує людство. У перші березневі дні ми знову згадуємо великого сина нашого народу – Тараса Шевченка. Скільки років минуло з дня народження поета, проте і нині живе під сонцем України Кобзареве слово, слово великої, непогасної любові до свого народу, своєї землі
            Щовесни, коли тануть сніги
            І на рясті засяє веселка,
            Повні сил і живої снаги
           Ми вшановуєм пам'ять Шевченка.
  У конкурсі на кращу декламацію вірша видатного поета взяли участь учні 1-4 класів. Журі, до  складу якого увійшли вчителі , учні школи  та батьки  школярів , обирали кращого читця. Ними стали: І місце Шурпета Василина (1 клас), Бегійовська Соломія (2 клас), Боцько Любомир (3 клас) та Гірняк Володимир (4 клас); ІІ місце між собою розділили Костельна Анна-Марія (1 клас), Боцько Юлія (2 клас), Комар Олексій (3 клас) та Мельник Дмитро (4 клас); ІІІ місце  - Федина Олег (1 клас), Коломоєць Ігор (2 клас), Піх Роман (3 клас) та Городецька Лілія (4 клас). З перших хвилин конкурсу   запанувала атмосфера урочистості. Душі слухачів наповнила любов до Батьківщини, гордість за свій народ, його історію, звичаї, традиції. Усі присутні ще раз переконалися в тому, що ми, українці, сини та доньки величної держави. Тому що тільки така держава могла подарувати світові великого Кобзаря – Тараса Григоровича Шевченка.



Немає коментарів:

Дописати коментар