неділю, 25 березня 2018 р.

ПОЕЗІЯ - ЦЕ ЗАВЖДИ НЕПОВТОРНІСТЬ, ЯКИЙСЬ БЕЗСМЕРТНИЙ ДОТИК ДО ДУШІ


   У Завꞌязанцівському НВК Мостиського району 20 березня 2018 року на уроці української літератури  в 11 класі панувала заворожена тиша. Тема уроку: Поетична творчість Ліни Костенко,вчитель Ванько Віра Степанівна.
    Під час уроку перепліталися слова вчителя української літератури зі словами самої поетеси,які зринали з вуст одинадцятикласників.
    У поезії Ліни Костенко є свої лейтмотиви,тобто наскрізні теми,образи. Вже у перших збірках болісно зазвучав мотив дитинства,вбитого війною. Потрясіння,пережите покоління її ровесників у роки фашистської навали,довго мучило пам'ять поетеси.
      Найбільше гармонії та душевної злагоди у тих віршах,де домінує мотив єднання людини з природою.
     І полилась чарівна музика поезій Ліни Костенко… Багатий  матеріал у вигляді презентацій підготували Роксолана Ванько,Христина Панчишин та Ангеліна Бегей. Жодного учня не оминула творчість поетеси. Адже Ліна Костенко – це мужність і зрілість сучасної поезії її безкомпромісність,небайдужий талант у поєднанні з почуттям відповідальності перед минулим,сучасним і майбутнім.
    Підсумовуючи,хочеться сказати,що поезія Ліни Костенко залишиться у свідомості учнів,адже поетеса писала,як думала. Слово – вчинок. Життя – як слово. Усім цим і дорога для нас навіть у свої 88.






Немає коментарів:

Дописати коментар