пʼятницю, 23 березня 2018 р.

З Україною в серці


      Зворушлива зустріч з воїном АТО – випускником школи  Миколою  Сціленним  пройшла у стінах Мишлятицького НВК  13 березня 2018 року.  Юний земляк одним із перших 8 березня 2014 року пішов добровольцем на крихкий східний кордон, де замість дзвінкого дитячого сміху «говорять гармати».
    Затамувавши подих, слухали присутні  про те, що довелося йому побачити і пережити, захищаючи нашу країну. А пережив немало, адже 24– річний воїн більше двох років  воював у зоні АТО,  захищав Луганський аеропорт, за що нагороджений орденом «За оборону Луганського аеропорту». Ретельно підбираючи слова, Микола описував жахіття цієї нав’язаної нам війни. Із тремтінням у голосі згадував своїх побратимів, які навічно залишилися лежати у донецькій землі.
    З гордістю, тривогою та сльозами  в очах слухали присутні розповіді свого земляка. Звучали слова вдячності, поезія, вірші, пісні, а семикласниця Дарнобит В. зачитала лист, який написала солдатові: «… дорогий солдате, я молюся за тебе тихо, всією душею, кожного дня і вечірньою зорею. Щоб оминуло тебе горе, щоб вистачило сили, щоб не покинула тебе надія. Молюся за тебе і за Україну…»
     Велике спасибі за вірність служіння Україні, її захист, патріотизм висловили директор НВК Сливар Михайло Миколайович та перша вчителька Грицалик Оксана Іванівна.  Учні нагородили воїна-земляка символічною медаллю «Хоробре серце».




Немає коментарів:

Дописати коментар