середу, 14 лютого 2018 р.

Я крокую до майстерності


                   «Мова- то цілюще джерело,
                        і хто не припаде до неї вустами, 
той сам всихає від спраги»
Нещодавно, у Золотковицькій загальноосвітній школі І-ІІ ступенів Мостиського району відбулося методичне обєднання на тему: «Я крокую до майстерності. Формування мовленнєвої компетентності учнів на уроках рідної мови та образотворчого мистецтва».
Зміни, що відбуваються в сучасному суспільстві, вимагають
переорієнтації системи шкільної освіти на формування в учнів життєвих
компетентностей, які дозволять їм орієнтуватися в сучасному суспільстві,
інформаційному просторі, на ринку праці, навчатися, виконувати соціально
важливі завдання, реагувати на потреби часу.
Одним із основних напрямів компетентнісно орієнтованого навчання є
формування мовленнєвої компетентності школярів, яка полягає у здатності
слухати, сприймати й відтворювати інформацію, читати і розуміти текст, вести діалог, брати участь у дискусіях, переконувати і відстоювати свою точку зору, висловлювати власні думки, міркування, погляди в усній і письмовій формах.
Вчителем 3 класу Щирбою Лесею Ярославівною зачитано доповідь та підготовлено тренінгові завдання для вчителів. В доповіді сказано, що найголовніше для наших учнів - інтегруватися з сучасним суспільством. Як же нам педагогам зробити так, щоб інтеграція в суспільство була для них легкою і не  такою травматичною?
На засіданні об’єднання розглянуто необхідність введення інтегрованого навчання для всебічного сприйняття та розвитку учнів, логічного мислення, адаптації у навколишньому середовищі. Розглянуто різні інноваційні та  методичні прийоми. Кожен учитель брав участь у виконанні різних завдань, вправ.
З побажаннями, словами подяки виступили учні 3 класу і на згадку про цю зустріч подарували кожному власноруч виготовлені сувеніри «ангели». Адже ангел- це уособлення добра, чистоти польоту, це оберіг миру.




Немає коментарів:

Дописати коментар