вівторок, 27 лютого 2018 р.

Родинне свято «Тепло отчого дому»


                                                                                                          Родина, дорога родина!
                                                                                                           Що може бути краще в світі цім?
                                                                                                           Чим більше дорожить людина
                                                                                                           За батьківський і материнський дім?

          «Тепло отчого дому» - під такою назвою у Гостинцівській ЗОШ  І – ІІ ступенів Мостиського району 15.02.2018 р. відбулося чудове  родинне свято,  на якому   у колі великої дружної родини, зібралися діти й батьки,  бабусі  й дідусі, вчителі та гості. Школярі з радістю, старанно і завзято готували це свято спільно педагогом-організатором  Колишак Р. Р. та вчителем музики Демським Романом Дмитровичем, щоб  поклонитися родині і побажати щастя всім. На свято була запрошена завідувач методичним кабінетом відділу освіти Мостиської районної державної адміністрації Олексюк Ірина Петрівна,яка подякувала всім учасникам за прекрасне свято і закликала завжди пам’ятати про отчий дім  і частіше навідуватися додому.
         Під час святкового дійства діти з великою пошаною  дякували своїм рідним за  любов і ласку, за тепло їхніх сердець,  за недоспані ночі і натруджені руки, за все, що можна скласти в одне слово — турбота та подарували їм чарівні пісні, найкращі вірші та задушевні слова, що йдуть від самого серця. Ведучі  Фісенко Юрій та Федина Тетяна , Шурпета Назар та  Бенко Анастасія запрошували до виступів юних виконавців. Любим батькам присвячували свої вірші:  Гринишин Максим, Піх Роман, Боцько Любомир, Городецька Ліля,Чемерис Ігор,Шамота Людмила. Поетичні рядки дарували бабусям  Бегійовська Соломія, Гуменюк Софія, Боцько Юлія,   Корчевська Марія, а дідусям низько вклонилися Шурпета Назар,Гелета Каріна,Болячок Юлія.  За ласку і доброту дорогим  батькам дякували у милозвучних піснях  « Татова донечка», «Мої батьки» Афлітонова Марія та Гулак Тетяна. У виконанні  вокального ансамблю дівчат прозвучали пісні «Родина», «Смерекова хата», «Моя бабуся», «Мамина сорочка» . Всі усміхнулися,коли читали гуморески  Чижовський Данило і Боцько Катерина. Та набільше вдячних оплесків від глядачів отримали  юні обдарування Шурпета Василина і Юрків Роман – учні 1 класу,які чудово зіграли свої ролі у сценці  «У пошуках щастя» , переконавши всіх, що справжнє щастя вдома, біля рідної матусі .
               Особливе враження на присутніх справила цікава і повчальна сценка «Батьківська хата – берегиня роду».На сцені було відтворено інтерєр стародавньої хати з розмальованою піччю, мисником, чудовою скринею,лавками, образами, прикрашеними рушниками і глядачі під час перегляду вистави мали змогу ознайомитися  із традиційною українською оселею, якою вона була у давнину, її оздобленням,  хатніми оберегами  родини.  Головні ролі господаря і господині чудово виконали  Паркасевич  Володимир (9 клас) і Гринишин Діана (8 клас), ролі дітей – Стефаниця Марта (6 клас) і Коломоєць Ігор (2 клас), ролі гостей – учні 4 класу Мельник Дмитро, Юрків Наталя, Гірняк Володимир. Роль бабусі майстерно зіграла Федина Богданна Константинівна – бабуся учениці 2 класу Бегійовської Соломії. Лагідна, поетична мова  її розповіді, мудрі напутні слова, мелодійні рядки народної пісні у її виконані нікого не залишили байдужими. Щедрі господарі, як годиться, почастували добрих гостей смачними українськими варениками.
              На завершення  ведучі щиро подякували присутнім за те, що взяли участь у родинному святі і закликали всіх – дорослих і дітей – завжди пам’ятати про тих, хто дав нам життя, берегти батьків,  бути їхньою опорою та надією!Побажали усім любові від батьків, поваги від дітей, а щастя і здоров’я від Бога.





Немає коментарів:

Дописати коментар