вівторок, 27 лютого 2018 р.

Скільки всього могло б статися, якби не війна...


Такими зворушливими словами презентувала фотовиставку та книгу «Якби не Війна…» і перегляд українського  фільму «Кіборги» волонтер Ірина Яремко в Народному домі м.Мостиська. Його з пошаною і сльозами на очах  оглянули учні 9-11 Волицького НВК та їхні класні керівники – Федак В.В( 11 кл), Пелещак І.І.( 10 кл), Чорнопис Н.І.( 9 кл.) і вчитель історії Дац М.Ф.
Пані Ірина дохідливо, емоційно розповіла присутнім, як виник проект. «Якби не Війна…» – це обличчя, історії, пам’ять, мрії та плани 122-х Героїв сучасної України та історії сотень українських бійців, яких мусить почути і побачити вся Україна і навіть весь світ. За кожним обличчям на папері – неймовірна історія життя, героїзму, відданості, любові і жертовності. Нам є ким пишатись і кого ставити в приклад наступним поколінням. Це не просто обличчя, це не просто люди, це ті, хто не дає нашим очам бачити страхіття війни, захищають мир та спокій України.
Фотовиставка складається з 8-ми тематичних блоків, в кожному з яких від 12 до 25 світлин: кохання, жінки на війні, мирні професії воїнів, героїчні мами з їхніми героїчними синами, соціальний блок, легіонери, невідомі герої та блок з 12-ма Героями, які вже ніколи не будуть з нами. Це обличчя, історії, пам’ять та мрії Героїв сучасної України
 Фільм « Кіборги» - надзвичайно важлива, затребувана, якісна військово-історична драма заснована на реальних подіях, що розповідає про легендарну, героїчну історію захисту донецького аеропорту у вересні 2014 року.
Це сильна історія про справжніх чоловіків, простих українських добровольців, які вирушають на своє перше двотижневе чергування в місце, де вже чотири місяці тривають запеклі бої. Захистити стратегічно важливий об'єкт – не лише важливе тактичне завдання, але й справа честі для кожного з них. Московські окупанти та їх маріонетки збирались влаштувати пекло українським військовим, але відчули силу та незламність українських героїв. За це вороги прозвали їх Кіборгами…
Учні з сльозами на очах переживали момент ,коли в кінці фільму героїчно гине командир "Серпень"... Але фільм закінчується на оптимістичній ноті: з такими хлопцями, героями, як кіборги і всі наші захисники Вітчизни, ми - непереможні.
                                       Слава Україні! Героям слава!
Адміністрація і учні закладу щиро вдячні організаторам події: БО "Брати Дубневичі", Волонтерам, Народній Самообороні Львівщини!




Немає коментарів:

Дописати коментар