понеділок, 12 лютого 2018 р.

День безпечного Інтернету


Нещодавно відзначався Міжнародний день безпечного Інтернету. В рамках цього свята у Вовчищовицькому НВК Мостиського району відбулися уроки- тренінги у 2-9 класах, на тему  «Діти в Інтернеті: як навчити безпеці у віртуальному світі» під керівництвом учителів інформатики Дідич Мар’яни та Федечка Василя. Учні  дізналися, як правильно користуватися перевагами Інтернету та переглянули фільм  «Інтернет очима дітей». Протягом тренінга діти були активними, розповідали різні історії, які пов’язані з безпекою в Інтернеті. В кінці кожного уроку школярі отримали пам’ятки «Кодекс поведінки в он-лайні», а 8 та 9 класи буклети «Основи безпеки в Інтернеті для підлітків».

Школярі взяли участь в анкетуванні «Рівень поведінки в Інтернеті». Після опрацювання результатів  учителі інформатики  зробили висновок, що переважна більшість не зловживає Інтернетом, і лише одиниці є звичайними користувачами, але іноді надовго затримуються біля комп’ютера. Приємно відзначити, що жоден учень не попав у ризикову категорію залежності від віртуального світу.

Кожен мав змогу написати скарги та пропозиції і вкинути в торбину «Безпека Інтернету», яка знаходилась у кабінеті інформатики.

З метою пропагування ідей безпечного доступу дітей та молоді до Інтернет-ресурсів, ознайомлення  вчителів  з проблематикою безпеки дітей в Інтернеті, а також популяризації важливості теми on-line безпеки для учителів школи було розроблено буклети  на тему «Навчимось користуватись важливим і потрібним».
  Сподіваємось, що учні та педагоги нашої школи будуть використавувати Інтернет розумно і безпечно!!!



Немає коментарів:

Дописати коментар