середу, 21 лютого 2018 р.

Небесна Сотня. Пам’ятаємо…


Гордиться серце: «Слава Україні!»
«Героям слава!» - журиться душа…
      Такими словами розпочався  урок-пам’яті  у 6 класі Мишлятицького НВК  Мостиського району. Скільки вже написано печальних віршів і пісень, присвячених тим подіям. Тільки так наш народ може віддати шану героям, які вже для нас є Небесною Сотнею.
    У новітню історію 18, 19, 20 лютого ввійшли чорними днями, коли беззаконно від куль снайперських відлетіли у небо трохи більше сотні білих лебедів... Але головне -ми пам’ятаємо,  якою ціною далися зміни.
У виконанні учнів 6 класу  прозвучали пісні та вірші, які потривожили душі присутніх, а учні 9 класу підготували відеофільм  про події на Майдані та у місті  Дебальцево. Класний керівник Подобінська Світлана Остапівна наголосила   про те, що Майдан став символом боротьби, єдності та символом утвердження прагнень до європейських цінностей. Ми не забудемо  обличчя тих, що віддали своє життя  за  боротьбу, за нашу свободу й нову  державу. Більшість з них молоді, сильні, ті, що лише починали итии. Вони підняли людей на боротьбу. Хвилиною мовчання та запаленими свічками було вшановано пам'ять героїв Майдану.
    Урок –пам’яті пройшов зворушливо, з переживанням, тривогою про майбутнє, вірою у кращу долю.
Миру всім та спокою в душі!




Немає коментарів:

Дописати коментар