понеділок, 20 листопада 2017 р.

Мова – духовне багатство народу

Для кожного народу дорога його мова, а нам, українцям, найближча до серця – українська. Першим до нас приходить слово. З колисковою материнською піснею, тихою казкою, доброю ласкою.
Особлива атмосфера національної єдності панувала у Великомокрянській ЗОШ І- ІІ ступенів Мостиського району у День української писемності та мови. З цієї нагоди було проведено свято «Мова – духовне багатство народу », підготовлене   вчителем Світланою Терлецькою  Під час проведення свята звучали вірші  про солов’їну мову й барвінкове слово, лунала чудова музика. Із великим задоволенням  школярі слухали вірш , у якому всі слова починаються з літери «с» . Його прекрасно прочитала Анна Томашівська. Діти також залюбки промовляли скоромовки. Участь у святі взяла завідуюча сільською бібліотекою Якуба С.І.

Завдяки проведеному заходу і діти, і дорослі мали можливість ще раз доторкнутися до краси української мови, відчути себе справжніми патріотами рідної держави. Педагоги й школярі понесли в свої сім’ї та домівки чудовий настрій і всеоб`ємну любов до рідного краю.



Немає коментарів:

Дописати коментар