середу, 1 листопада 2017 р.

Семінар учителів української мови та літератури

Нещодавно   на базі  Малнівського НВК відбулося засідання методичного об’єднання учителів української мови та літератури Чернівського ЛОО за темою: «Підвищення якості  та результативності сучасного уроку через компетентнісно-орієнтований підхід до викладання української мови та літератури».
Засідання розпочала керівник МО Козиняк О.М. У своєму виступі вона  відмітила, що змінюються мета та зміст освіти, з'являються нові засоби та технології навчання, але урок залишається головною формою навчання. Незмінними є складові уроку, які спрямовані на формування компетентностей: навчальна, розвивальна і виховна функції; принцип науковості в змісті, розвиток інтересу до знань, різноманітність форм і методів та раціональне використання часу на уроці.
Практичний блок засідання було представлено  відкритим  уроком  з української  література у  5 класі на тему ” І. Франко ,,Фарбований Лис” учителем української мови та літератури Малнівського НВК Гусяк Л. С. Урок  проведено з дотриманням вимог до сучасного компетентісного уроку з використанням мультимедійних  технологій та інтерактивних методів навчання.
З метою сприяння активізації знань вчителів української мови та літератури з теоретичних основ підвищення якості та результативності сучасного уроку, формування вмінь і навичок моделювання уроку було проведено «круглий стіл», на якому  Федевич Г.П., вчитель української мови та літератури Старявської   загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів зробила повідомлення з теми «Сучасний урок української мови та літератури у контексті компетентнісного підходу». В ході роботи учителі української мови і літератури поділилися досвідом з практичних аспектів реалізації компетентнісно-орієнтованого підходу в навчанні. Цікавими був виступ учителя української мови та літератури «Підвищення якості та результативності сучасного уроку через упровадження інноваційних технологій на уроках української літератури» (Гусяк Л.С., Малнівський НВК).
 Учасниками МО  розроблені методичні рекомендації відповідно до теми «Підвищення якості та результативності сучасного уроку через компетентнісно-орієнтований підхід до викладання української мови та літератури».  

Кожен учасник районного семінару-практикуму до свого педагогічного доробку додав досвід інших учителів


Немає коментарів:

Дописати коментар