понеділок, 20 листопада 2017 р.

І етап ХVIII Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

У Підгатській ЗОШ І ступеня Мостиського району проводився І етапу ХІХ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика під керівництвом класоводів 3 класу Сотнікової Тетяни Олександрівни і 4 класу Місик Марії Іванівни.
У конкурсі взяли участь учні 3 і 4 класів. Конкурс розпочали з невеличкого екскурсу у історію його створення.
Унікальний мовний турнір був започаткований великим українцем із Канади Петром Яциком, а нині – це один із наймасштабніших національних проектів в Україні. Конкурс ім. П. Яцика був проведений у 2000 році, маючи на меті піднесення престижу української мови серед молоді та утвердження її державного статусу. Відтоді Конкурс відбувається щорічно, відзначаючи кращих знавців української мови з-поміж учнів, студентів професійно-технічних та вищих навчальних закладів як України, так і зарубіжних країн. Щорічно виконують завдання Конкурсу і в нашій школі.
Учні ретельно готувалися, тому з гарним настроєм і позитивом приступили до виконання робіт. Кожен бажав максимально показати свої знання і зайняти першість. Але переможець лише один. У 3 класі перемогла Пелещак Вікторія, у 4 класі – Процак Анастасія.

Тож бажаємо успіху нашим учням у ІІ етапі ХVIII Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

Немає коментарів:

Дописати коментар