середу, 15 листопада 2017 р.

Учні Завʼязанцівського НВК долучилися до Всеукраїнського радіодиктанту

 Учні Завʼязанцівського НВК долучилися до Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності 9 листопада 2017 року.
     Особливість даної події в тому, що читав текст не вчитель, а диктор українського радіо.Диктант писали учасники різного віку в усіх регіонах України одночасно. Наші учасники поки що вирішили перевірити диктант зі своїми наставниками-вчителями.
  Учні діляться враженнями:
Волошин Ростислав Петрович, 9 клас
Ми писали радіодиктант. Я хвилювався. Коли перед початком диктанту ведучі проводили радіомарафон з відомими людьми, я заспокоївся і зрозумів, що нас буде багато. Текст диктанту був цікави за змістом.цікавий за змістомУ майбутньому я б хотів ще взяти участь у такій події.
Пехник Анастасія, 8 клас
Текс Диктанту дуже сподобався. Про цю акцію я чув і раніше. Диктант – гарне тренування до складання ДПА з української мови, адже цей іспит теж проводять у формі диктанту і нас до нього готують учителі.
Панчишин Христина, 11 клас
Мої враження від радіодиктанту незабутні. Спочатку ми сиділи в очікуванні, що буде. Коли розпочалась ця «передача», ми почули напутні слова наших учителів і трохи заспокоїлись. І тут розпочалося найцікавіше, розпочався сам диктант. Ми слухали і писали текст. По закінченні ми трохи зітхнули, але наші враження зашкалювали. Я відчувала інтерес, тому що не знала, як написала, і гордість.
Ванько Василь,11 клас

Всеукраїнський радіодиктант – це гарна можливість для нас, учнів, не лише перевірити свої знання, а й відчути себе частиною цілісного живого організму. Коли ти «синхронно, слово за словом» пишеш цей диктант, то відчуваєш українську єдність. Варто відзначити, що диктант читався дуже чітко й зрозуміло. На мою думку, подібні акції є дуже важливими, адже це чудовий спосіб пропагування грамотності та знання рідної мови. Ми дуже раді, що наша школа приєдналась до цієї акції. У майбутньому, сподіваємось, що більше і більше учнів та вчителів до неї будуть приєднуватись  заради прояву  патріотизму.

Немає коментарів:

Дописати коментар