четвер, 9 листопада 2017 р.

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності

У День української писемності та мови 9 листопада відбувся  радіодиктант національної єдності. Працівники відділу освіти Мостиської районної державної адміністрації взяли участь у написанні XVII Всеукраїнського  радіодиктанту національної єдності під гаслом "Нас багато. Ми різні. Але нас об’єднує спільна мета". Дуже раді, що участь у написанні диктанту разом  з нами взяла участь директор  Дмитровицького НВК Судововишнянського ОТГ Плахтина О.З.
Текст звучав о 12.30, його читав доцент Київського університету ім. Б. Грінченка, автор підручників і посібників із української мови  Олександр Авраменко.  Назва диктанту «Наші пісні». Текст був не лише оригінальним, а й пізнавальним. Про переможців Євробачення Руслану й Джамалу ми, звичайно , знали.  Але про те, що саме українська пісня «Дивлюсь я на небо» першою прозвучала  у космосі , було відкриттям.  Нас наповнювало також почуття гордості, коли ми чули як чудово наш народ відчуває ритми, як наші пісні  прикрашають всесвітньо відомі фільми, що у нас є пісні на різний смак, що їх є сила – силенна.

 Писали диктант не лише для того , щоб перевірити  грамотність, хоча це також дуже важливо, а з метою того , щоб приєднатися до спільноти людей національної єдності.



Немає коментарів:

Дописати коментар