середу, 1 листопада 2017 р.

Обережно, незнайомці!

Безпека – це життя людини,
Безпека – це наше майбуття.
Прийміть до серця світ природи –
Прекрасне буде всіх життя!

  Найвища цінність суспільства - людина, її життя і здоров’я. Кожна дитина почуває себе у безпеці тоді, коли знає, як правильно діяти у певній ситуації. Брак життєвого досвіду, беззахисність і невміння діяти в критичних ситуаціях робить дитину уразливою в усіх відношеннях.

Тому  у  Завꞌязанцівському НВК Мостиського району  під керівництвом класного керівника 1-3 класу Костецької Дарії Степанівни була проведена година спілкування на тему : «Обережно: незнайомці».
Основною метою якої було: розширити знання з основних правил особистої безпеки  з незнайомими людьми , на вулиці, під час спілкування по телефону та у соціальних мережах Інтернету. Ознайомити і вивчити способи уникнення небезпеки. Розвивати здатність орієнтуватися у складних ситуаціях, вміння оцінювати небезпеку.
Розібратися у складних життєвих ситуаціях дітям допомагали герої казок. Діти, пригадували , у яких казках герої не слухались своїх товаришів, батьків і через це з ними трапилася біда?  Зокрема  згадали казки :
"Котик і Півник" (Півник розмовляв з лискою)
"Червона Шапочка" (Розмовляла з вовком, показала хату)
"Буратіно"(Замість школи пішов до театру)
"Вовк та семеро козенят"(Відчинили двері)
"Колобок"(Пішов гуляти без дозволу).
Далі вчителька розповіла про основні правила поведінки при зустрічі із незнайомцями.  А як їх засвоїли діти допомогла перевірити  гра "Стук у двері".

Переконані, що такі години спілкування допоможуть школярам приймати швидкі і правильні рішення в екстремальних умовах та попередять  прояви паніки в небезпечних та надзвичайних ситуаціях.


Немає коментарів:

Дописати коментар