понеділок, 27 листопада 2017 р.

Подій тих в пам’яті не стерти…

             День Революції гідності відзначають 21 листопада. Учні та педагоги Мишлятицького НВК Мостиського району  зібралися в цей день , щоб у глибокій скорботі схилити голови перед пам’яттю Героїв Небесної Сотні, які боролися за честь, правду і гідність та віддали своє життя за Україну. Про події, що розгорталися у  листопаді 2013року, розповідали учасники виховного заходу    «Подій тих в пам’яті не стерти… », який підготували педагоги-організатори Ящишин Олександра Василівна та Бождан Ірина Володимирівна, а вчитель музики Строгуш Оксана Богданівна добирала музичні твори, що надавали заходу напруженого і тривожного змісту.
Настрій  майданівців, які вийшли  з прапорами ЄС, висловлюючи обурення рішенням Кабміну зупинити євроінтеграцію, передавали  учні 9 класу . Діти  говорили від імені очевидців. Того ж вечора, за їх словами, народилося гасло: "Україна – це Європа!". Подобінська Вероніка вразила присутніх  піснею «Не мовчи» та емоційно  прочитаним уривком прозового твору, де йшлося про  жахливе побиття протестувальників. Відео «Євромайдан! Це повинен побачити кожен українець!» змусило ще раз переосмислити і пережити ці тривожні дні і ночі. Інсценівку про уявну зустріч Сергія Нігояна та Героя Крут відтворили семикласники Миляник Юрій та Городецький Ігор.
Про справжні бої, які  розгорталися в центрі Києва  на вулицях Інститутській, Грушевського, на Європейській площі,  у Маріїнському парку, розповідали   Наконечна Ірина, Мудрагеля Людмила, Мислицькі Софія і Надія, Валявська Анна, Кечур Діана, Швець Уляна, Даньо Юля(учениці 8 класу) . Схвилювала інсценівка «Розмова матері і сина» -  Воркун  Наталя та Зельман Тарас.  Читали поезію  Дарнобит Валя та Бочуляк Лілія, Наконечний Роман, Мисліцький Назар та Мисліцький Павло, Пізняк Андрій та Семко Василь, Побережна Ірина та Даньо Анна. Вони зробили оберіг для України з рушників. Тривожно на душі було, коли  учениця 6 класу Даньо Діана співала пісню «Свіча».
Особливі почуття наповнювали серце  під час перегляду відео «98днів Революції гідності».  Під відеокліп «Небесна сотня. Пам’ятаємо…» ведучі запалили свічки.
Хвилиною мовчання вшанували вічну пам'ять тих, хто віддав своє життя, відстоюючи ідеали миру, добра, справедливості.

Завершився захід Молитвою за Україну.




Немає коментарів:

Дописати коментар