середу, 1 листопада 2017 р.

Символ життя і багатства

            Усім відоме українське прислів’я: “Хліб – усьому голова”. У ньому закладена вікова мудрість нашого народу, який упродовж віків із великою повагою ставився до хліба. Україна завжди була житницею і залишається хлібною країною, бо має багаті чорноземи. Повага до хліба, як святині, виховується в маленьких українців із раннього дитинства.
     20 жовтня у 5 класі Чернівського НВК ім. Т. Г. Шевченка відбувся диспут-роздум “Символ життя і багатства”.  Класний  керівник  Федевич  В. М. запросила учнів у мандрівку дорогою до хліба. У вступному слові Віра Миколаївна ознайомила учнів і запрошених матерів та бабусь з нелегкою працею хлібороба, довгим шляхом хліба від зернини до короваю.  Учні розпочали урок привітавши присутніх запашним короваєм.
    Школярі розповідали вірші, прислів’я, приказки про хліб, розгадували загадки, збагачуючи при цьому свої знання про працю трудівників поля, навчаючись бережливого ставлення до хліба. На уроці було інценізувано уривок з казки «Колосок», в якому висміяно неробів-мишей Крутя і Вертя та прославлено трудолюбивого Півника, який із колоска спік хліб.
   У підсумку вчителька наголосила, що хліб для нас святий, бо наш народ пережив Голодомор. Були переглянуті фрагменти Голодомору 1932-1933 років та голоду 1946-1947 років. Із запаленими свічками вшанували пам’ять загиблим у Голодоморах.
  На завершення заходу учні з батьками та гостями частувалися чаєм і багатими хлібними випічками.




Немає коментарів:

Дописати коментар