середу, 13 грудня 2017 р.

Підсумки ЗНО – 2017 у Мостиському районі

У актовій залі Мостиської районної ради 07 грудня  відбулася розширена нарада відділу освіти за участю голови Мостиської  районної державної адміністрації Буняка Степана Остаповича. Нарада відбулась під головуванням начальника відділу освіти Гачака Осипа Івановича . Брали участь в заході керівники усіх загальноосвітніх навчальних закладів та інші педагогічні працівники. 
Нарада була присвячена питанню результативності зовнішнього незалежного оцінювання учнів  Мостиського  району протягом 2008-2017 років та підготовки випускників 11-х класів до ЗНО-2018.
Осип Іванович , відкриваючи нараду, зосередила увагу педагогів на тому, що вимога часу – це виховання конкурентоспроможних особистостей. Для здійснення моніторингу та оцінки знань та компетентностей випускників шкіл  з 2008 року в Україні введено уніфіковане оцінювання - ЗНО. На результати такого оцінювання, в першу чергу, впливає якість проведення уроку, як основної організаційної форми навчально-виховного процесу, та якість і систематичність внутрішнього шкільного контролю з боку адміністрації школи. Детальний аналіз результативності ЗНО в розрізі окремих шкіл презентувала  Олексюк Ірина Петрівна , завідувач методичним кабінетом. Вона порушила  актуальні проблеми підготовки випускників 11-х класів, їх вмотивованості до успішного складання зовнішнього незалежного оцінювання. Також було звернуто увагу на особливості проведення ЗНО у 2018 році, нововведень під час складання зовнішнього незалежного оцінювання з іноземних мов.

Підсумовуючи результати наради, Степан Остапович Буняк  поставив першочергові завдання перед освітянами району , а саме: вибудувати в кожному навчальному закладі ефективну систему роботи з підготовки до ЗНО; підвищити відповідальність вчителів за проведення уроків; здійснювати в кожному закладі систематичний контроль за відвідуванням учнів; провести аналіз результатів ЗНО-2017 по кожній школі з прийняттям відповідних управлінських рішень.


Немає коментарів:

Дописати коментар