понеділок, 18 грудня 2017 р.

Тиждень зарубіжної літератури

    Література, як один з видів мистецтва покликана збуджувати естетичні почуття. Головним її завданням є розвиток думки і уяви учнів, створення умов для вільного висловлювання.
     З 11 по 15 грудня 2017р у Боляновицькій ЗОШ І-ІІ ст. Мостиського р-ну проходив Тиждень зарубіжної літератури, організований вчителем Мрак Оксаною Степанівною. У рамках Тижня  проведено  ряд заходів, метою яких було поглибити знання школярів про зарубіжних письменників,  викликати в учнів інтерес до читання, організувати пошукову і самостійну роботи за визначеними темами. Протягом п’яти днів учні демонстрували ерудицію, творчі здібності, приймали активну участь у конкурсах та вікторинах.
    «Зупинись і подумай! Чи можеш ти жити без літератури? Чи буде повним твоє життя  без поезії, театру, пісень?». Саме такими словами розпочалось відкриття Тижня. Першого дня учні 1-5 класів побували у казковому кінотеатрі Волта Діснея  і дізнались цікаві факти про генія мультиплікації. У вівторок, 12 грудня, відбулась вікторина між командами «Розумники» і «Розумниці», у якій взяли участь учні 5-9 кл. Наступного дня учні 8 класу підготували усний журнал «Зачаровані красою України». Школярі дізналися про тих зарубіжних письменників , чия доля і творчість була пов’язана з нашою Батьківщиною. Цікавою для учнів стала пізнавальна гра «Поле чудес», яка була проведена у четвер, 14 грудня. Переможці отримали солодкі призи. Завершальним етапом Тижня зарубіжної літератури стала гра КВН. У ній взяли участь команди «Шукачі пригод» і «Бешкетники». Активних учасників Тижня  відзначено і нагороджено грамотами. Загалом Тиждень зарубіжної літератури був цікавим і пізнавальним.

    Тиждень зарубіжної літератури сприяв активізації творчості учнів, їх високих духовних якостей, підвищення інтересу до уроків зарубіжної літератури, а також вмінню працювати з додатковою літературою, висловлювати та відстоювати власну думку, розвивати навички образотворчого мистецтва, логічного мислення, акторської майстерності.

Немає коментарів:

Дописати коментар