понеділок, 18 грудня 2017 р.

Чорнобиль…Яке гірке слово. Чорнобиль…Це слово знає вся планета

… Третій Ангел просурмив, впала з неба велика зірка, що горіла, немов світильник. Впала на третину рік, на джерела вод. Ім’я цієї зірки – полинь. Третина вод стала полином. Багато людей вмерли від вод, тому що вони гіркими стали…( Біблія. Новий завіт. Откровення святого Івана Богослова).
      У ніч з 25 на 26 квітня 1986 року о першій годині 23хв. 40 сек., коли всі спали безтурботним сном. Над 4-м реактором Чорнобильської атомної електростанції несподівано розірвало нічну темряву велетенське полум’я. Почався новий відлік українського часу. Болісний. Гіркий. Печальний. Чорнобиль. Страшна подія, що сколихнула увесь світ та перевернула життя багатьох українців.
      14 грудня у Зав’язанцівському НВК Мостиського району вчителем біології Бервецькою Оксаною Романівною у 5-6 класах було проведено урок-пам’ять.

«Чорнобиль…Яке гірке слово. Чорнобиль…Це слово знає вся планета».Учні переглянули мультимедійну презентацію, яка присвячена ліквідаторам ЧАЕС. Учителька зауважила, що завдяки мужності ліквідаторів, ми сьогодні можемо згадувати про ті події. Без самовідданого героїзму тих мужніх людей, наслідки могли б бути набагато гірші.  І невідомо, чи багато хто з нас, хто читає ці строки, зміг би сьогодні мати таке щастя – бути живим і насолоджуватися життям. Серед ліквідаторів є наші випускники школи -Панчишин Іван Іванович та Мікрут Микола Степанович. Низький їм уклін та  велика шана. На жаль, багато хто з ліквідаторів вже давно покинули це земне життя.  Пам’ять тих, хто боровся із наслідками аварії на ЧАЕС, вшанували хвилиною мовчання, промовили молитву.




Немає коментарів:

Дописати коментар