понеділок, 18 грудня 2017 р.

Наскрізні лінії у вивченні зарубіжної літератури

На базі Хідновицького НВК проводилось засідання МО учителів зарубіжної літератури Крукеницького ЛОО. Керівник методичного обєднання  Дорош Людмила Михайлівна ознайомила присутніх із планом роботи круглого столу . Учитель Завязанецької школи Вергун Василина Богданівна, відповідно до теми  підготувала  презентацію «Наскрізні лінії у вивченні зарубіжної літератури».
  Учитель Хідновицького НВК Яцула Галина Романівна розповіла  про завдання реалізації наскрізних ліній у вивченні зарубіжної літератури, навела  приклади конкретних творів  з використанням різних видів роботи: твір-роздум, виразне читання, есе, евристичні бесіди, інсценізація, усне малювання, моделювання ситуації та ін.

  Педагоги  відзначили, що, реалізація змістової лінії «Екологічна безпека та сталий розвиток» націлена на формування в учнів розуміння взаємозв’язків людини і навко-лишнього середовища в процесі вивчення творів у рубриці «Природа і людина» та усвідомлення краси природи, її благотворного впливу на людину. Реалізація змістової лінії «Громадянська відповідальність» формуватиме здатність до ненасильницького розв’язання конфліктів  та усвідомлення своєї ролі в суспільстві й набуття вмінь брати участь у процесі ухвалення рішень. Наскрізна лінія «Здоров'я  і безпека» сприятиме усвідомленню учнями переваг здорового способу життя та безпечної поведінки, набуттю знань та умінь правильної поведінки в критичних та небезпечних ситуаціях.  А «Підприєм-ливість  і фінансова грамотність» сприятиме розумінню ролі ініціативності та підприємливості в суспільстві та осмисленню неординарності як важливої риси людини для її самореалізації в житті. Керівник методичного об’єднання Дорош Л.М. підкреслила, що використання ключових компетентностей сприятиме усвідомленню користі та необхідності спільної діяльності та створенню на уроці творчого процесу, в якому учитель та учні є повноправними партнерами й учасниками культурного діалогу.


Немає коментарів:

Дописати коментар