понеділок, 18 грудня 2017 р.

На варті Вітчизни

    6 грудня відзначається День Збройних Сил України. Це одне з небагатьох свят, до якого причетні всі ми.  Наші хлопці служили і служать в українській армії, деяким із них випало проходити службу в зоні антитерористичної операції на Сході України, а це значить, що поняття «бойові дії», «війна» перетворилися на жорстоку правду життя. І захист рідної Вітчизни від зазіхань ворога став дійсно священним обов’язком. Де б не служили наші земляки, вони стоять на сторожі незалежності України, спокою і миру в рідних домівках. Вони черпають ідейну загартованість, витривалість і мужність у досвіді старших поколінь – з часів козаччини, Української Народної Республіки, бойових дій Другої світової війни і післявоєнного руху Опору московсько-більшовицьким окупантам. 
   У Чернівському НВК ім. Т. Г. Шевченка Мостиського району вчителем історії Шибунькою Богданою Михайлівною було проведено урок мужності «На варті Вітчизни».
   Учитель розпочала захід коротким оглядом-екскурсом «Історія створення війська на території України від найдавніших часів до козаччини».  Ведучі (учні 10 класу Кондрацький Сергій і Дацко Олеся) ознайомили з літописом українського війська від часів Богдана Хмельницького до сучасної української армії.
   Богданою Михайлівною було згадано про Олену Степанів-Дашкевич – першу жінку чотаря Українських Січових Стрільців, її життєвий шлях.
  Звучали поезії про мужність і доблесть захисників рідної землі, Запорізький козацький марш, пісня про офіцерів у виконанні 7-10 класів. Після цього присутні переглянули  відеоролик «Історія Збройних сил України». Гордо й урочисто прозвучала військова присяга захисника Української держави (Васюта Дмитро, 10 клас). Пізніше присутні мали можливість переглянути відеоролик «Сучасні Збройні сили України», відеозвернення воїнів АТО «З Днем Збройних сил України».
   Вшанували пам’ять хвилиною мовчання нашого земляка Степана Вишневського й усіх загиблих в неоголошеній війні з Росією. Поезією Ліни Костенко «Болить мені, ти знаєш, як болить?...» та відеороликом «Дай, Боже, сили нашим солдатам» завершився урок мужності.

  Такі заходи виховують почуття патріотизму, людяності, любові до своєї Батьківщини.


Немає коментарів:

Дописати коментар