понеділок, 4 грудня 2017 р.

Толерантність врятує світ

 Міжнародний день толерантності, проголошений «Декларацією принципів толерантності», затвердженою у 1995 р. на 28 Генеральній конференції ЮНЕСКО  припадає на 16 листопада .
        До теми толерантності практичним психологом ОНЗ Крукеницької ЗОШ I-III ст. – ліцей Мостиського району Шмигельською О.Ю.  проведено бесіди з учнями школи, а також заняття-тренінг «Вчимося толерантності» з учнями 5, 6 класів.
        Метою заняття було знайомство учнів з поняттям «толерантності», формування позитивного відношення до інших людей, корекція міжособистісних стосунків.
       Складалося заняття з : інформаційного повідомлення «Толерантна людина», вправи «Пустіть мене в коло», вправи  «Як проявляти толерантність», вправи «Суперечка», вправи «Асоціативний ряд».
      Учні із задоволенням брали участь у вправах, бурхливо обговорювали різноманітні ситуації, визначали «межу терпимості». Також вчилися, як можна обійти конфлікт, якщо відповісти усмішкою.
      Насамкінець за допомогою вправи «Суперечка» закріплювали теоретичний матеріал про толерантність і називали слова – характеристики людини, які оцінюються зі змістом поняття «толерантність».

Проведений  захід  дав можливість школярам ще раз переконатися, що у світі діють закони добра, терпимості, чесності, щирості, співпереживання та любові, а толерантність врятує світ.



 

Немає коментарів:

Дописати коментар