понеділок, 11 грудня 2017 р.

Лицар меча та пера

   З нагоди відзначення 125 – річчя з дня народження Олени Степанів-Дашкевич, першої жінки – офіцера, українського історика, географа, громадського та військового діяча у Зав’язанцівському НВК Мостиського району 7 грудня 2017 року відбувся вечір-пам’яті «Олена Степанів-Дашкевич – нескорений борець за волю України».
   Учні 10 класу під керівництвом учителя історії Лещишин Марії Богданівни розкрили феномен відомої і неординарної особистості свого часу, яка зробила чимало задля пробудження національної свідомості українців, підняття їхнього бойового духу у лихолітті війни. Вона – «лицар меча та пера», адже протягом свого життєвого шляху долала незгоди як зі зброєю у руках у лавах Січових Стрільців, так і на науковій ниві. На підтвердження цього звучали поетичні рядки, документальні свідчення, виринали закарбовані у світлинах найбільш яскраві сторінки її життя.
   Учасники заходу зрозуміли, що визнання Олени Степанів-Дашкевич національною героїнею воістину здобуте відданою працею, невтомною боротьбою за волю України.

Тому ми, її нащадки, повинні віддати їй належне, вписавши її ім’я не лише в когорту поборників української державності, а належно оцінити її віддану працю та самопожертву в ім’я України.

Немає коментарів:

Дописати коментар