понеділок, 11 грудня 2017 р.

Захисти себе від ВІЛ

Щорічно в грудні відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Цей день запланований  з метою підвищення обізнаності про епідемію СНІДу, викликаної ВІЛ – інфекцією, а також як день пам'яті жертв цього захворювання. Сьогодні за одну добу у світі помирає 400 тисяч людей, заражених СНІДом. Тому необхідно постійно проводити профілактичні заходи з метою запобігання розповсюдження інфекційного захворювання, інформувати учнівську молодь щодо засобів захисту від хвороби.
До цієї теми в ОНЗ Крукеницька ЗОШ I-III ст.. – ліцей було проведено ряд бесід, годин спілкування. Практичним Психологом Шмигельською О.Ю.  проведено також виховне заняття з учнями школи «Захисти себе від ВІЛ».
З учнями обговорювали проблеми і шляхи поширення віл в Україні, способи захисту від інфекції. Також малювали тематичні плакати, спільно виготовляли стрічки-символи Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом.

Бібліотекар школи Лабойко С.М. підготувала виставку літератури на дану тему, провела годину спілкування з учнями школи на якій розмовляли про формули індивідуального захисту від ВІЛ, про те, як ВІЛ руйнує імунітет. Роз'яснила, що таке АРВ - терапія, імунодефіцит, антитіла.



Немає коментарів:

Дописати коментар