понеділок, 11 грудня 2017 р.

Правда про СНІД

    Проблема ВІЛ/СНІДу є, на жаль, актуальною та гострою для нашого суспільства. Темпи зростання кількості ВІЛ інфікованих вражають, адже кожні 12 секунд одна людина інфікується, а кожні 16 секунд одна людина помирає…
       Нещодавно у Чернівському НВК ім. Т. Г. Шевченка Мостиського району вчитель біології та основ здоров’я  Федевич Віра Миколаївна  провела  тренінг  на тему «Правда про СНІД» для учнів  8-11 класів. Учасниками тренінгу також були і вчителі, класні керівники.
     Метою заходу було інформувати учнів про можливі шляхи передачі ВІЛ інфекції та засоби захисту, вивчення та розуміння проблеми ВІЛ/СНІДу, розкриття  питань толерантності по відношенню до ВІЛ інфікованих людей.
    У процесі роботи учні були поділені на групи і творчо шукали рішення різноманітних інтерактивних вправ: «Знайомство», «Портрет у промінні сонця», «Мозковий штурм», «Малюй і пиши»,  де учні отримали завдання намалювати ВІЛ-позитивну людину і написати її історію, «Міф і реальність», «Серце друга», «Віночок побажань», «Планета толерантності», «Свіча пам’яті», учасники запалили свічку і передавали один одному на знак пам’яті померлих від СНІДу.
     Позитивні емоції викликала рекламна пауза, учасниками якої були учні 5 класу, які підготували  флешмоб «Кукарелла».
     Завдяки атмосфері довіри, які склались під час попередніх тренінгів – діти і вчителі відкрито висловлювали власні бачення проблеми та аргументували свої позиції.

       Було багато запитань, багато відповідей, дискусій та цікавих неординарних вправ, але загалом з цього напливу інформації учасники винесли для себе найбільш важливе: накопичили систему нових знань, визначили правила безпечної поведінки, підвищили рівень усвідомленості ситуації з поширенням ВІЛ в Україні, зрозуміли, що здоровий спосіб життя, чистота у взаєминах найкращі методи профілактики СНІДу. 



 

Немає коментарів:

Дописати коментар